Prodata Staklara iz Paraćina

Bez autora
Jul 12 2012

Međunarodni konzorcijum koji predvodi kompanija “Glass Industry” iz Sofije danas je zvanično preuzeo kontrolni paket akcija “Srpske fabrike stakla” iz Paraćina, vredan 20 miliona evra, i time postao njen novi većinski vlasnik. Transakcija je realizovana na Beogradskoj berzi, uz posredovanje “Nove Agrobanke” AD Beograd. Postupak preuzimanja definisan Aneksom Ugovora o prodaji društvenog kapitala “Srpske fabrike stakla”, koji je zaključen sa Agencijom za privatizaciju krajem marta, uspešno je okončan sa ciljem kompletne finansijske i tehnološke revitalizacije jedinog proizvođača ambalažnog stakla u Srbiji. Novi investitor je najavio da će u narednom periodu investirati u modernizaciju i povećanje kapaciteta fabrike minimalno 22 miliona evra, a radiće i na regulisanju prethodno nagomilanih obaveza prema bankama i komercijalnim poveriocima, kao i sprovođenju socijalnog programa na dobrovoljnoj osnovi.

Prodata Staklara iz ParaćinaMeđunarodni konzorcijum koji predvodi kompanija “Glass Industry” iz Sofije danas je zvanično preuzeo kontrolni paket akcija “Srpske fabrike stakla” iz Paraćina, vredan 20 miliona evra, i time postao njen novi većinski vlasnik.

Kako se navodi u saopštenju “Srbijagasa”, dosadašnjeg većinskog vlasnika paraćinske staklare, transakcija je realizovana na Beogradskoj berzi, uz posredovanje “Nove Agrobanke” AD Beograd.

Postupak preuzimanja definisan Aneksom Ugovora o prodaji društvenog kapitala “Srpske fabrike stakla”, koji je zaključen sa Agencijom za privatizaciju krajem marta, uspešno je okončan sa ciljem kompletne finansijske i tehnološke revitalizacije jedinog proizvođača ambalažnog stakla u Srbiji.

U saopštenju je navedeno da je novi investitor najavio da će u narednom periodu investirati u modernizaciju i povećanje kapaciteta fabrike minimalno 22 miliona evra, a radiće i na regulisanju prethodno nagomilanih obaveza prema bankama i komercijalnim poveriocima, kao i sprovođenju socijalnog programa na dobrovoljnoj osnovi.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik